tisdag 9 januari 2007

Sverige vs. Lettland

Idag försvarar den svenska regeringen Byggnads och deras agerande mot det lettiska byggföretaget inför EU-domstolen. Att tredje part (Byggnads) ska kunna gå in och styra över de två andra (arbetsgivaren och det letteiska företaget Laval) när de fattat egna avtal över arbetsvilkoren är enligt mig helt orimligt. Att sedan den nya borgerliga svenska regeringen med Sven-Otto Littorin i spetsen försvarar detta agerande är om möjligt ännu mer obegripligt. Protektionism kallas det och är 100 % dåligt.

Det är antagligen som Dick Erixon skriver i sin blogg att regeringen väntar på att opinionen ska vända, på att andra ska ändra den innan det faktiskt går att göra något i detta sossifierade land. Taktiskt smart? Kanske det, men det spelar ingen roll. Eller tycker Littorin verkligen att människor ska behandlas på den här sättet? Det finns ju även andra exempel som salladsbaren i Göteborg, som jag lär återkomma till...

EU:s gamla medlemsländer försvarar Sveriges agerande, medans de nya återfinns på Lettlands sida. Jag vill ha en politik för jobb och tillväxt i hela Europa (och hela världen för den delen). Därför hoppas jag att EU-domstolen går på det lettiska företaget linje.

Heja Lettland!

Inga kommentarer: