tisdag 5 juni 2007

Äntligen sommar!

Några intensiva dagar fram till igår med projektarbete, söndagen blev väldigt lång, från morgon till sent på natten. Men bra blev det. Efter presentationen av systemet på skolan blev man nästan helt tom, man hade liksom slukats in i arbetet och man visste knappt vad man skulle göra sedan, även om det inte varit så intensivt hela tiden.

Det har även hunnits med en hel del annat. Kongressgruppen förbereder Liberala ungdomsförbundets kongress i Göteborg i slutet av sommaren. Café Liberal, också på fredagen, med Elizabeth från Norge som pratade norsk integrationspoliti. En liten annan situation där med Fremskrittspartiet (jämförbart med Sverigedemokraterna) som största borgerliga parti.

Problemet där, som också kan bli problemet här, tror jag är att det är bara dem mot resten. De är liksom det enda alternativet för de som är missnöjda. Samma sak här i Sverige, Sverigedemokraterna är alternativet om man är missnöjd med invandringspolitiken. Det behövs här som där mer opposition, från de övriga partierna, men invandringsfrågan är så tabu att prata om verkar det som. Men det behövs, alternativen måste komma från alla partier, inte bara från de populistiska.

Fredagen bjöd också på lite arbete på handlingsprogrammet för Liberala ungdomsförbundet Borås. Privatisering av Borås Djurpark låg högst på min agenda, men det hade redan beslutats innan jag kom. De är ganska vettiga boråsarna faktiskt, förutom att de vill ha kvar monarkin då.

Efter presentationen igår blev det The Office för hela slanten. Vilken underbar serie. Om det hade varit verklighet hade det gått i konkurs direkt.

Idag var det packande för tidig hemresa till Falköping, där jag ska spendera sommaren hemma hos mor. Har liksom inte så mycket i Borås att göra när studierna har uppehåll. Hima skönt att komma hem, och vilket väder man kommer hem till. Blev alldeles röd av allt solande. Härligt att känna gräset under bara fötter, inte gjort sedan förra sommaren. Grill blev det ikväll också, inte alls dumt.

Flugorna verkar ha längtat mest efter mig tyvärr. Men jag har lärt mig något nytt idag, att det finns flugor som bits, och som verkar gilla det väldigt mycket också. Fy.

En litet hopp för fri sprit, när nätförsäljningen blir laglig. Skönt att höra att Europadomstolen dömer för fri rörlighet.

Nationaldagen imorgon, och detta skall vi fira. Göteborg, först styrelsemöte, sedan kampanj för ett blandat Sverige, och sedan "hopp och lek" i slottsskogen. Trevligt värre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte Fremskrittspartiet mer åt höger - mer liberala? Har för mig att Dansk Folkeparti är mer som Sd.

Folk är utleda på den idiotiska invandringspolitiken. Vill Alliansen ha en chans att vinna valet 2010 måste dom göra nåt åt den.

Christian Fredh sa...

Fremskrittspartiet är inte liberala, men ett populistisk, främlingsfientligt, borgerligt parti. Ja, alliansen måste verkligen göra något, inte för att oppositionen har något bättre att komma med, men det måste de definitivt. Missnöjet är stort och det är därför sådana här partier kan växa.