lördag 3 mars 2007

Dag 12-13: Hemresan

Ja, då var man hemma, och det har jag varit några dagar nu. Jetlagget sitter fortfarande kvar tyvärr, förstår inte att det kunde vara så svårt att ställa om igen.

Casino Royale blev det i alla fall på söndagen, mycket bra. Förstår inte riktigt hur den ska hänga ihop med de andra Bond-filmerna, det kanske den till och med inte gör. Lite vemodigt gick man och lade sig.

Kl 10.00 ungefär började man packa ihop, tänkte vara på flygplatsen kl 12.00, det gick sådär. Väskan gick knappt ihop. Tog en sista frukost på Amazon Café, liten juice och egg and cheese sandwish, inte dumt.

Tog tunnelbanefärden till 34th Street och Penn Station. Efter frågat en snäll kostym-nisse hur man skulle ta sig till Newark så köpte jag biljetter i en New Jersey Transit-automat och tog mig mot spåret. Där åkte jag en bra stund och till sist kom jag till flygplatsen och Terminal B, via Rail Link Station. Jag kom dit ca 13.20, ett tag efter jag skulle vara där egentligen men det vara inga problem med att hinna. Jag checkade in in, min väska var för tung så jag fick plocka ur lite till handbagaget.

Sedan var det bara att vänta vid gaten, där hörde man ett par svenskar. Tog en iced coffee, dvs kall kaffe med is, sådär får jag säga men svalkande.

Fönsterplats utan någon bredvid fick jag denna gång också, jätteskönt. Det kom en massa smått och gott att äta och dricka. Försökte utnyttja gratis-ölen så gott det gick. Efter Picture Perfect och Life as a Bug och lite till var jag i Amsterdam. Det var riktigt fint att flyga in över Amsterdam, det lös som bara den. Det såg ut som stora lampor men jag insåg ganska snart vad det var, nämligen växthus som de förhoppningsvis odlar tulpaner i.

Där var det mera väntande, vid gaten hördes fler och fler svenskar. Jag köpte någon mandelgrej att äta. Vi tog buss ut till flygplanet. Holländska eller vad det heter är enligt mig ett jättefult språk. Flyget gick bra, och snart var jag hemma på Landvetter och bagaget kom direkt. Någon buss till Borås kom dock inte på ett tag, så jag köpte årets första semla med kaffe där.

Bussen kom och jag far hemåt, och jag bytte språk. Hem kom man också efter en stund och det var ju trevligt. Det var bara att säta att igång med labben i Javan. Efter ett och ett halvt dygn vaken tid gick jag och lade mig.

På resan har man fått väldigt mycket intryck och det har satt sina spår, som det ska göra. Mycket sociala skillnader och allt är stort, men inte alltid så effektiva saker, bara stora. Times Square är favorit-platsen, sedan kommer vid East River mellan Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge, båda på kvällen.


I tunnelbanan har man sett mycket. En piano-spelare/sångare som har en av de bästa röster jag hört. Han fick lite dricks, "Thank you, my friend!" sa han. Han borde verkligen ställa upp i American Idol eller något sådant. Många artister, trumisar, candyman, blindman, homeless osv har man också sett.

En underbar stad som det med största sannolikhet inte är sista gången jag befinner mig i, skulle vilja åka dit på sommaren nästa gång.

Tack för att ni följt med, och fortsött gärna läsa bloggen!

Inga kommentarer: