onsdag 28 mars 2007

Regeringen levererar igen

Ännu en gång har den borgerliga regeringen levererat, och de gör ett mycket gott arbete. Denna gången annonseras att förmögenhetsskatten ska bort. Detta leder till ökade investeringar, mer pengar stannar i Sverige och husägare slipper betala med pengar de inte tjänat. Det är inte många länder som har kvar denna orättfördiga skatt och förhoppningsvis försvinner den överallt. Läs debattartikeln på DN.

Det enda regeringen gör dåligt just nu är avlyssningsförslaget som är djupt kränkande av den personliga integriteten. Det innebär samma sak som att staten ska öppna alla brev och läsa ifall något "farligt" skrivs, ungefär som Kuba gör med Sveriges diplomatpost, lika dumt där som här.

Nästa skatt som borta ryka tycker jag är reklamskatten. Den gör det svårare för tidningar och övrig media, dålig för deras jobb och utveckling alltså. Varför har man denna skatt egentligen? Det är väl inget fel med att folk ska köpa saker, det är bara bra för tillväxten. Den ska enligt mig finansieras genom slopandet av presstödet, som ändå bara är fel, som snedvrider konkurrensen och som gör att staten lägger sig i journalistiken.

Inga kommentarer: