torsdag 30 augusti 2007

Skottpengar eller tvångsskjutning?

Att inte vilja få ett vapen i sina händer låter mer som ett sundhetstecken än något straffbart. Men idag så åker omkring 40 ungdomar in i fängelse för att de inte vill bära vapen. Känns minst sagt lite fel.

Där med är det inte sagt att vi inte behövs ett försvar och ett starkt sådant. Hoten är många. Insatser behövs runt om i hela världen. Men man kan inte tvinga människor att skjuta andra, vilket faktiskt krävs av en om kriget drabbar oss. Det är därför väldigt glädjande att värnpliktens borttagande ska utredas.

Om det blir yrkesarmé eller byggt på frivillig militärtjänst återstår att se.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

SideShow Surfer sa...

Det var ju riktigt kul att stå sidan om stridsvagn S när den blåste iväg ett skott i vinternatten.Tror fan aldrig att jag blivit så rädd någon gång varken före eller efter den händelsen.Trodde brallorna skulle slitas bort av ljudtrycket.Man fick även lära sig mycket som vad sammanhållning är under sådana tider med olika individer i samhället.Många många som den sista dagen tågade ut från förläggningen med huvudet högt hållet för att de för första gången i livet visat att de var fullt kapabla att försvara detta land med de vapen vi nu har.Vi är fortfarande många kvar bakom denna allmänna värnplikt och ser tyvärr många snorvalpar som mer än lite hade behövt denna utbildning som inte bara bestod i att lära sig döda.Men som sagt,i en tid omgiven av moderna fegisar samtidigt som omvärlden rustar upp så är ni välkomna ändå bakom vår rygg den dag det bänner loss,tyvärr igen. :)

Christian Fredh sa...

Ja, jag tror också många ungdomar skulle må gott av att gå en militärtjänst. Jag gjorde det inte för att det kändes inte rätt då. Om jag skulle göra om mönstringen idag skulle jag kanske tänkt annorlunda.

Men det handlar faktiskt inte om det i första hand. Det handlar om ett slags slaveri, som staten utövar på sin befolkning. Vilket inte på något sätt kan vara rättfärdigt i en demokrati enligt mig.