söndag 18 februari 2007

Dag 3: Brooklyn Bridge, Macy's och fest

Dagen tre tänkte jag och Johan gå över Brooklyn Bridge, och det gjorde vi, men först käkade vi bagel och kaffe på ett litet ställe här. Efter lite tvätt och bank, Johans ärenden, och lite mer kaffe traskade vi iväg. Det var inte så långt dit men det tog ett tag, gick inte över direkt utan kollade från andra sidan först. Vi gick för övrigt förbi Johans jobb, vid York Street, och Manhattan Bridge låg väldigt nära också. Denna vy över Brooklyn Bridge och Manhattan mötes man av:


Det var kallt och blåsigt men ganska tufft att gå över bron faktiskt, man får en bra bild över Manhattan. Frihetsgudinnan ser man också från bron, även om hon är rätt liten därifrån. Alla dessa höga byggnader... Vi såg inte Empire State Building först, för det var massa byggnader i vägen.

Över bron ligger Financiell Distrikt tror jag, vi var dock inte på Wall Street eller något sådant, men World Trade Center låg ju här, och vi var på Ground Zero.



Det var inte så jättemycket att se tyckte jag, man såg väldigt dåligt. Men det var en stor plats, och tydligen sa man bygga en ny byggnad här; Freedom Tower, den ser väldigt lovande ut.

Vi tog tunnelbanan till Macy's, världens största affär. Och ja, det var stort. Först ett plan med väskor, sedan ett med parfymer osv. Det är indelat i olika delar också. Fast först käkade vi mat på Macy's Cell Bar & Grill, någon kycling grill, helt ok.

Jag hittade två par byxor, Levi's och DKNY. Det är så billigt här. Dessutom var det rea, samt visitors discount så det är kalas. Får se om man drar dit igen och shoppar loss lite till. Finns ju andra shoppingställen jag ska besöka först.

Vi blev ganska trötta på att gå omkring där så vi åkte hem, köpte sushi från Hana Café, helt ok.

Sen drog vi igång festen, vid 21.00 eller något sådant. Vi köpte bärs först, ett safe sexpack, Becks, och en osafe, He'brew, för namnets skull. "The chosen beer" stod det på den. Det är väldigt smidigt att bara kunna gå till vilket affär som helst och köpa sådant. Det finns dock ingen sprit, då får man tydligen gå till en liquor store. Det står heller inte vad det är för procent på dem utan allt är starköl.

Vi kom i alla fall iväg kl 2.00 ungefär, besökte tre barer Lower East Side, kom hem kl 6.00, somnade.

Inga kommentarer: